Ce sunt?

 

Vergeturile sunt linii fine de pe corp, un tip de cicatrice care se dezvolta in derm atunci cand pielea noastra se intinde sau se micsoreaza rapid. Schimbarea dimensionala brusca face ca atat colagenul cat si si elastina, fibrele care ne sustin pielea, sa se rupa. Astfel, refacerea structurii tesutului nu mai este posibila si, pe masura ce pielea se vindeca, vor aparea vergeturi. 

Este o afectiune comuna care nu provoaca probleme medicale semnificative, dar reprezinta o preocupare estetica. 

Pozitionate paralel pe piele, sub forma unor dungi sau a unui sir de dungi, vergeturile tind sa fie rosii, violete, roz, maro-rosiatice sau maro inchis – in functie de culoarea pielii – atunci cand apar. In stadiu timpuriu, se pot chiar simti usor ridicate si pot provoca mancarimi, iar in timp, culoarea se estompeaza si benzile inguste se scufunda sub piele. 

 

Cum apar?

Vergeturile apar cel mai frecvent pe abdomen, piept, brate, picioare, fese, solduri sau spate – in zonele corpului unde pielea este supusa unei intinderi continue si progresive. 

Cel mai des se formeaza:

 • pe abdomen si sani la femeile insarcinate
 • in zonele cu masa musculara crescuta, in special la barbati, daca acestia practica bodybuilding sau culturism
 • pe coapse, fese, sani in perioada adolescentei, in cazul puseelor de crestere
 • in cazul persoanelor obeze sau supraponderale, pe parcursul acumularii kilogramelor
 • in urma utilizarii anumitor tipuri de creme sau tablete cu steroizi
 • pe fond de predispozitie genetica
 • pe fond de tulburari hormonale

Cum le tratam?

Terapii de Corectie a Pielii – Tratarea Vergeturilor, la ALTO Studio

La ALTO Studio tratamentele sunt concepute pentru a veni in sprijinul clientilor care vor rezultate eficiente, prin terapii non-invazive sau minim invazive. Core conceptul de Estetica Sustenabila presupune activarea mecanismelor de refacere celulara a dermului, stimuland inteligent fibroblastii – responsabili de productia colagenului endogen si a elastinei.

1. Tratarea Vergeturilor cu DERMAPEN MST™

Mezoterapia cu Dermapen MST actioneaza pe doua directii: activeaza refacerea celulara locala prin “ranirea” dermului cu ajutorul mico-acelor, dar si furnizeaza profund, prin intermediul micro-canalelor generate de patrunderea acelor, a unui cockteil complex de substante active. Terapia va functiona ca remediu pentru conditiile existente, dar este deseori utilizata si ca masura de preventie a degradarii aspectului pielii.

Dermapen MST™ este un echipament sigur: foloseste cartuse de ace de unica folosinta si permite reglarea adancimii la care patrund acele in functie de zona corpului unde se realizeaza tratamentul.

Micro-canalele – leziuni create in timpul punctiei- activeaza imediat diviziunea celulelor pielii pentru auto-vindecare si auto-regenerare in zonele perforate. Microperforatiile efectuate in piele permit absorbtia componentelor active din mezo-serurile de catre celulele pielii create in timpul noilor diviziuni. Numarul crescut de celule ale pielii are ca rezultat accelerarea productiei de colagen. Colagenul nou incepe sa se miste in sus spre suprafata pielii si imbunatateste astfel starea pielii local, in zona tratata. Dermapen MST™ este o solutie perfecta pentru intinerirea pielii si reducerea vergeturilor.

intraceuticals fata oxigen hiperbaric

Numar de sedinte necesare pentru rezultate optime

Rezultatele se stabilizeaza pe parcursul unui tratament de 4-6 sesiuni succesive, la interval de 2-3 saptamani, in fuctie de intensitatea conditiei existente.

Tehnica de patrundere rapida si controlata a acelor minimizeaza senzatia de disconfort, facand astfel tratamentul aproape nedureros.

Indicatii si avantaje pentru terapia DERMAPEN MST™

 • Terapie minim invaziva si eficienta;
 • Timp de recuperare minim;
 • Efecte dovedite clinic;
 • Ofera luminozitate pielii;
 • Neutralizeaza radicalii liberi;
 • Uniformizeaza culoarea pielii;
 • Reduce decolorarea pielii.

2. Tratarea Vergeturilor cu SYLFIRM X

La ALTO Studio poti accesa cea mai performanta si versatila tehnologie minim invaziva cu abordare completa in tratarea vergeturilor: SYLFIRM X. Acest echipament imbina doua dintre cele mai eficiente si cunoscute tipuri de terapii dermato-estetice: microneedling si radiofrecventa.

SYLFIRM X – microneedling la puterea RF

Sylfirm X este mai mult decat un echipament estetic cu radiofrecventa fractionata datorita tehnologiei unice Dual Pulse, care permite personalizarea undei de energie RF livrata in piele: continua pentru indicatii de rejuvenare si regenerare cutanata, sau pulsata pentru tratarea selectiva a melasmei (pete pigmentare) si a leziunilor vasculare.

 

schema a modului de actiune a tratamentului Sylfirm X

Radiofrecventa Fractionata este o tehnologie estetica minim-invaziva dedicata rejuvenarii tegumentului si tratarii cicatricilor, cu actiune eficienta pentru tonifierea pielii (ameliorare laxitate cutanata), reducerea ridurilor, tratarea cicatricilor post-acneice, a vergeturilor, a petelor pigmentare si leziunilor vasculare. 

Microneedling-ul produce micro-leziuni controlate la nivelul pielii pentru a stimula activarea factorilor naturali de crestere, vindecare a tesutului si sinteza a colagenului propriu. Deasemenea, micro-acele distrug legaturile tesutului conjunctiv din cicatrici, deschizand calea unei vindecari estetice.

Mecanismele de vindecare a ranilor pe care coagularea neselctiva le activeaza, stau la baza corectiei vergeturilor. Un aport suplimentar este adus chiar de micro-electrozii care “rup” la insertie legaturile conjuctive inestetice realizate in timpul cicatrizarii, deschizand calea corectiei calitatii dermului in zonele anterior afectate.

Vergeturile sunt semne ale “ruperii” retelei conjunctive in cazul unei expansiuni bruste datorata cresterii in greutate, sarcinii sau chiar unui puseu de crestere in perioada pubertatii. Tratarea acestora se face local, prin stimularea mecanismelor de vindecare si a neocolagenezei endogene.

Numar de sedinte necesare pentru rezultate optime

Tratamentul vergeturilor presupune efectuarea unui numar de 5 pana la 10 sesiuni, la interval de 4 saptamani. 

Confort si eficienta

Tratamentul nu este dureros, datorita actiunii la interiorul dermului, insa presupune un anume grad de disconfort. Pe corp este extrem de usor de suportat, mai usor decat radiofrecventa clasica, insa, in special in cazul unor terapii profunde, se poate lua in discutie aplicarea unei creme anestezice.

Indicatii si avantaje pentru terapia Sylfirm X

 • Tratament minim invaziv, cu timp de recuperare redus;
 • Rezultatele vizibile dupa prima sedinta;
 • Procedura sigura, efectuata de terapeuti cu experienta in baza unor protocoale de tratament stricte;
 • Tratament versatil, eficient pe orice tip de piele, personalizabil pentru nevoile tale unice;
 • Tehnologii patentate, cu siguranta garantata;
 • Eficienta demonstrata clinic.

Rezultate garantate

Aspectul vergeturilor poate fi semnificativ redus sau chiar inlaturat complet, cu tehnologiile disponibile in portofoliul ALTO Studio si se adreseaza personelor care vor sa obtina rezultate certe, fara riscuri si fara complicatii. 

Programeaza ACUM sesiunea TA de diagnoza si alege sa beneficiezi de un plan de tratament personalizat nevoilor tale!