sylfirm tratament

SylfirmX – microneedling la puterea RF

Tehnologia SylfirmX este performanta si versatila, pentru ca imbina doua dintre cele mai eficiente si cunoscute tipuri de terapii dermato-estetice: microneedling si radiofrecventa. Preia avantajele fiecareia si le multiplica, anuland in acelasi timp disconfortul pe care caldura radiofrecventei aplicata pe piele sau deplasarea acelor il pot produce.

Sylfirm X este mai mult decat un echipament estetic cu radiofrecventa fractionata datorita tehnologiei unice Dual Pulse, care permite personalizarea undei de energie RF livrata in piele: continua pentru indicatii de rejuvenare si regenerare cutanata, sau pulsata pentru tratarea selectiva a melasmei (pete pigmentare) si a leziunilor vasculare.

 

Radiofrecventa Fractionata este o tehnologie estetica minim-invaziva dedicata rejuvenarii tegumentului si tratarii cicatricilor, cu actiune eficienta pentru tonifierea pielii (ameliorare laxitate cutanata), reducerea ridurilor, tratarea cicatricilor post-acneice, a vergeturilor, a petelor pigmentare si leziunilor vasculare. Microneedling-ul produce micro-leziuni controlate la nivelul pielii pentru a stimula activarea factorilor naturali de crestere, vindecare a tesutului si sinteza a colagenului propriu. Deasemenea, micro-acele distrug legaturile tesutului conjunctiv din cicatrici, deschizand calea unei vindecari estetice.

In cazul Radiofrecventei Fractionate, energia este transmisa in interiorul dermului prin intermediul micro-acelor, care in aceasta situatie actioneaza ca micro-electrozi. Se ating temperaturi intre 40 si 60 grade Celsius care cauzeaza coagulare, denaturare a proteinelor sau modificari structurale ale acestora, ceea ce duce la procese inflamatorii si contractia colagenului, stimuland procesul de vindecare si de neo-colageneza.  Beneficiile microneedling-ului completat cu Radiofrecventa sunt dovedite de studii detaliate pe directia rejuvenarii si regenerarii cutanate, conturand o terapie eficienta, care iti face pielea sa arate tanara, cu o textura uniforma.

Un alt avantaj major al radiofrecventei fractionate este ca, livrand energia direct in derm, se constituie intr-o terapie ce poate fi folosita pe orice fototip, oricand, spre deosebire de un tratament laser, de exemplu, care este afectat de coeficientul de absorbtie al cromoforilor (ex. melanina).

Sylfirm X – primul echipament de radiofrecventa fractionata cu Dual Pulse

In functie de compozitia sa, fiecare tip de tesut are o impedanta, respectiv o rezistenta electrica diferita, ceea ce il face sa reactioneze specific la aplicarea sarcinii responsabile de generarea energiei termice. Temperatura la care ajunge tesutul depinde de cativa factori strict controlati, pentru ca nu exista pierderi de energie datorate radiatiei prin epiderma (a carei constitutie si stare variaza major) ca in cazul incalzirii tesutului la exterior, prin radiofrecventa clasica.

Temperatura dorita in interiorul dermului este stabilita in functie de directia urmata: intre 40 si 50 grade Celsius pentru modificarea structurala a proteinelor si intre 60 si 80 grade Celsius pentru denaturarea proteinelor si coagularea colagenului, acestea din urma avand ca si rezultat aparitia raspunsului de vindecare si remodelarea tesutului dermic.

Sylfirm X poate livra energie sub forma de unda continua, caz in care se produce coagularea neselectiva in jurul fiecarui micro-ac (electrod), sau sub forma de unda pulsata, situatie in care raspunsul este diferit in membrana bazala (unde sunt si acumularile de melanina) si in micile vase de sange din dermul papilar, iar temperatura medie atinsa in tesut intre 42 si 45 grade Celsius provoaca modificarea proteinelor si contractia colagenului.

schema dual puls Sylfirm X si tipuri de coagulare

Tehnologia inovativa Sylfirm X – echipament proiectat pentru rezultat!

 •  Primul echipament cu tehnologie Dual PULS ceea ce il face atat de versatil: trateaza atat restructurare si rejuvenare a pielii prin unda continua, cat si petele pigmentare sau leziunile vasculare prin unda pulsata. Mai mult, fiecare tip de unda are 4 moduri diferite ca durata, respectiv ciclu, ceea ce permite personalizarea 100% a tratamentului in functie de zona si problematica, pentru optimizarea rezultatelor.
 • Terapie targetata la 0,3 mm adancime vizand direct dermul papilar, imediat sub membrana bazala. Aceasta este zona in care se lucreaza pentru corectia petelor pigmentare si a cuperozei sau chiar rozaceei.
 • Studii clinice si tehnologie patentata. 6 studii clinice publicate pe actiunea undelor continue si 10 studii clinice pe actiunea undelor pulsate au stat la baza certificarii Sylfirm X de catre FDA.
 •  Motor liniar, precis care actioneaza micro-electrozii, ceea ce permite o insertie controlata, pentru a minimiza durerea si a preveni invinetirea sau sangerarile.
prezentare capat cu micro-electrozi
 • Capat micro-electrozi elaborat care permite un interval de 0,3 – 4mm de adancime a penetrarii. Micro-acele sunt neizolate, cu exceptia primei treimi de la baza, pentru a proteja epiderma de actiunea unor temperaturi prea ridicate. Sunt acoperite cu aur, fiind perfect bio-compatibile
 • Manipol ergonomic usor, cu grip confortabil, care permite aplicarea tratamentului in deplin confort si pentru terapeut.

Cum functioneaza terapia Sylfirm X?

Terapia cu radiofrecventa fractionata Sylfirm X se poate aplica pe fata si pe corp, oriunde exista problematici precum cele pe care le trateaza. La ALTO Studio Bucuresti, propunem o abordare completa a esteticii faciale, un plan de arhitectura faciala care stabileste problematicile regionale si programul de tratament complet al fetei cu parametrii specifici pentru fiecare zona. Vom trata in aceeasi sedinta, de exemplu, riduri perioculare si nazolabiale, rozacee sau pete pigmentare pe pometi, cateva cicatrici post-acneice, retexturare si rejuvenare globala pe intreaga fata si conturare mandibula cu liftare usoara.

Un al doilea tratament special pe care il propunem este lifting-ul nechirurgical, care inseamna liftarea directa a intregului contur facial, a pometilor, fruntii impreuna cu tratarea ridurilor pe intreaga fata, urmata de liftarea faciala indirecta, prin aplicarea tratamentului pe scalp in zona frontala, temporala si in spatele urechii, pentru a obtine o ridicare cat mai consistenta a trasaturilor.

Atat pe fata cat si pe corp se poate lucra zonal pentru tratarea ridurilor, cicatricilor, pentru tonifierea pielii si retexturarea acesteia, tratarea petelor pigmentare sau leziunilor vasculare. Pentru fiecare sesiune se stabileste zona de tratament de dimensiune aproximativa 10 x 10 cm care se poate completa cu mai multe zone de aceeasi dimensiune, indiferent de amplasarea lor.

schema a modului de actiune a tratamentului Sylfirm X

Pasii unui tratament Sylfirm X sunt:

 • Diagnoza/ Consultatie este primul pas, in cadrul caruia se analizeaza pacientul si, in urma discutiei cu acesta si a limitarilor datorate eventualelor contraindicatii se stabileste planul de tratament;
 • Pregatirea pentru Terapie consta in demachiere atenta si dezinfectare a zonei care urmeaza a fi tratata; in cazul in care, din pricina unei sensibilitati la durere comunicata in cadrul consultatiei, s-a decis aplicarea unei creme anestezice, acest lucru se intampla dupa demachiere;
 • Terapia propriu-zisa se deruleaza conform protocolului aferent zonei si problematicii corectate;
 • Ingrijirea post-terapie consta in aplicarea unei masti calmante pe zona tratata pentru reducerea inflamatiei, urmata de aplicarea unei creme de protectie solara cu SPF 50.
femeie cu acnee inainte si dupa tratament

Indicatii si avantaje pentru terapia Sylfirm X

 • Tratament minim invaziv;
 • Timp de recuperare redus, calmare imediata dupa aplicarea mastii;
 • Nedureros, datorita actiunii la interiorul dermului;
 • Tratament rapid, de aproximativ 30 max. 40 minute pentru un facial complet;
 • Rezultatele vizibile dupa prima sedinta;
 • Tratament eficient pe orice tip de piele;
 • Procedura sigura, efectuata de terapeuti cu experienta in baza unor protocoale de tratament stricte;
 • Tratament versatil, personalizabil pentru nevoile tale unice;
 • Tehnologii patentate, cu siguranta garantata;
 • Eficienta demonstrata clinic.

Terapii de Rejuvenare si Lifting

Radiofrecventa Fractionata este imbatabila in ceea ce priveste eficienta tratamentelor estetice de revitalizare si rejuvenare a pielii. Odata cu trecerea anilor, fibroblastii din derm inceteaza sa produca elastina si colagen (proteinele cu rol de sustinere a tesutului), asa incat pielea capata un aspect flasc, aton, lax. Slabirile succesive sunt deasemenea responsabile de aparitia unui „surplus de piele” atat pe fata cat si pe corp, cauza fiind pierderea elasticitatii tesutului si a capacitatii sale de contractie, pentru a se mula pe noile dimensiuni ale musculaturii subcutanate.

1. Rejuvenarea faciala si tratamentul ridurilor

Retexturizarea, atenuarea liniilor de expresie si a ridurilor deja instalate, tightening-ul tenului – toate sunt deziderate de corectie estetica a tenului. Pot fi realizate punctual sau global, in functie de specificul fiecarui pacient.  Ne raportam la „harta ridurilor” atunci cand analizam geografia faciala si decidem in cadrul consultatiei preliminare prioritizarea si extinderea tratamentului in functie de visiunea si asteptarile personale. Aspectul intinerit al fetei poate fi completat cu un par si scalp revitalizate, urmand protocolul dedicat. Tratamentul presupune o succesiune de 3-5 sesiuni la interval de 2-4 saptamani, dupa care se reevalueaza aspectul pielii si se decid pasii de urmat: continuarea terapiei sau intretinere.

schema amplasarii ridurilor faciale

2. Lifting facial nechirurgical

Impulsul de radiofrecventa aplicat in profunzime (variabila in raport cu zona de actiune) prin intermediul celor 25 de micro-electrozi genereaza coagularea instantanee in jurul acestora, ceea ce permite stabilirea unei retele de liftare urmand miscarile ascendente din timpul terapiei. Liftarea include tratarea ridurilor, fiind o terapie care se aplica pe toata fata, inclusiv conturul mandibular, urmand directiile naturale de liftare. Tratamentul presupune o succesiune de 3-5 sesiuni la interval de 4 saptamani, dupa care se reevalueaza aspectul pielii si se decid pasii de urmat: continuarea terapiei sau intretinere.

schema amplasarii ridurilor faciale

3. Lifting facial complet

Acest tratament amplu presupune completarea liftingului facial direct cu terapia de liftare faciala indirecta aplicata pe scalp in zonele cheie. Este vorba de manevre care vizeaza tightening-ul si ridicarea pielii scalpului in zona frontala, temporala, auriculara si mandibulara. Tratamentul presupune o succesiune de 3-5 sesiuni la interval de 4 saptamani, dupa care se reevalueaza aspectul pielii si se decid pasii de urmat: continuarea terapiei sau intretinere.

schema amplasarii ridurilor faciale

4. Lifting corporal

Barbie dubla, gat, brate, decolteu, umeri, zona sutienului, abdomen, genunchi – toate sunt zone care pot arata la un moment dat lipsite de tonus sau chiar imbatranite. Putem actiona asupra lor daca vizam rejuvenare si tightening, pentru a defini un aspect intinerit, cu o piele mai ferma, fara „falduri”. Costurile se stabilesc pornind de la o prima zona de 10 x 10cm, la care se adauga multiplu de aceasta suprafata la cost de suplimentare. Tratamentul presupune o succesiune de 3-5 sesiuni la interval de 6 saptamani, dupa care se reevalueaza aspectul pielii si se decid pasii de urmat: continuarea terapiei sau intretinere.

schema amplasarii ridurilor faciale

Terapii de Corectie a Pielii

Calitatea pielii si aspectul sanatos al acesteia sunt extrem de importante in estetica, aceasta fiind zona in care se impleteste cu dermatologia pentru a crea bazele preliminare exigentelor pur estetice.

1. Tratarea Cicatricilor si Vergeturilor

Mecanismele de vindecare a ranilor pe care coagularea neselctiva le activeaza, stau la baza corectiei cicatricilor si vergeturilor. Un aport suplimentar este adus chiar de micro-electrozii care „rup” la insertie legaturile conjuctive inestetice realizate in timpul cicatrizarii, deschizand calea corectiei calitatii dermului in zonele anterior afectate.

Indiferent unde sunt localizate pe fata sau corp, cicatricile post-acneice, cele atrofice (rani vindecate cu depresiune) sau cele hipertrofice (vindecate cu volum suplimentar strict in zona initial lezata) sunt inestetice si ne pot crea disconfort. Tratarea acestora se face local, direct pe tesutul afectat.

Vergeturile sunt semne ale „ruperii” retelei conjunctive in cazul unei expansiuni bruste datorata cresterii in greutate, sarcinii sau chiar unui puseu de crestere in perioada pubertatii. Tratarea acestora se face tot local, prin stimularea mecanismelor de vindecare si a neocolagenezei endogene.

Tratamentul cicatricilor si vergeturilor presupune intre 5 si 10 sesiuni la interval de 4 saptamani.

schema amplasarii ridurilor faciale

2. Tratarea Leziunilor Pigmentare si Vasculare

Adancimea la care se realizeaza tratamentul in aceste situatii variaza intre 0,3mm (amplasarea aproximativa a membranei bazale, stratul care delimiteza epidermul de derm si care inglobeaza melanocitele) pentru pete pigmentare si roseata difuza si 0,8mm pana la chiar 1,5mm pentru pete pigmentare in derm si rozacee sau telangiectazii. Tratamentul presupune o serie de 507 sesiuni la interval de 2-4 saptamani, in functie de intensitatea afectiunii.

schema amplasarii ridurilor faciale

3. Tratare Acnee

Acneea vulgara este una din cele mai comune afectiuni ale pielii. Atat in starea ei activa, cand se manifesta prin papile sau pustule infectioase, cat si in stare neinflamatorie, atunci cand sunt vizibile comedoanele (albe sau negre), acneea se poate trata, cu protocoale adecvate, cu ajutorul radiofrecventei fractionate Sylfirm X. Tratamentul presupune intre 3 si 5 sesiuni la interval de 4 saptamani si poate induce, intr-o prima faza, o activare intensa a inflamatiei acneice.

 

schema amplasarii ridurilor faciale

Preturi Sylfirm X

Sylfirm X - microneedling la puterea RF

SYLFIRM X Pret /sesiune Pret pachet 3 sesiuni
LIFTING facial  (masca Hyaluronic FILLMED inclusa) 40 min * 1125 Lei 2850 Lei
LIFTING facial COMPLET (fata + scalp, masca Collagen FILLMed inclusa) 60 min* 2000 Lei 5100 Lei
ARHITECTURA faciala (tratament facial complet cu adresabilitate zonala diferita, masca Hyaluronic FILLMed inclusa)  40 min * 1125 Lei 2850 Lei

* fata de timpul anuntat, folosirea cremei anestezice nu presupune costuri suplimentare, dar creste durata tratamentului cu 30-40 minute.

SYLFIRM X Pret suprafata 10x 10cm/sesiune Pret suprafata suplimentara 10x 10cm/ sesiune
Rejuvenare sau tratare riduri (fata sau corp) 900 Lei 350 Lei
Rejuvenare capilara 900 Lei 350 Lei
Barbie dubla- skin tightening 900 Lei 350 Lei
Skin Tightening (fata sau corp) 900 Lei 350 Lei
Tratare cicatrici 900 Lei 350 Lei
Tratare vergeturi 900 Lei 350 Lei
Tratare cuperoza sau rozacee 900 Lei 350 Lei
Tratare pete pigmentare 900 Lei 350 Lei
Tratare acnee 900 Lei 350 Lei

Sylfirm X – Intrebari Frecvente

Sylfirm X este un tratament modern, minim invaziv, cu beneficii evidente asupra pielii, si fara efecte secundare. Intrebarile cele mai frecvente sunt:

N

Tratamentul cu SylfirmX este dureros?

Tratamentul nu este dureros, dar presupune un anume grad de disconfort, in functie de problematica tratata. Pe corp este extrem de usor de suportat, mai usor decat radiofrecventa clasica, insa pe fata, in special in cazul unor terapii profunde, se poate lua in discutie aplicarea unei creme anestezice.

N

Cand pot reveni la activitatile cotidiene dupa tratamentul cu Sylfirm X?

Tratamentul Sylfirm X se incheie cu aplicarea unei masti calmante, asa ca ne putem intoarce la activitatile cotidiene imediat, atata timp ca se evita activitatile sportive intense sau sauna si ideal, aplicarea de machiaj pana a doua zi.

N

Cand apar efectele dupa Sylfirm X?

Rezultatele acestui tratament se pot vedea si imediat dupa terapie in cazul liftingului, insa in general se stabilizeaza intre 3 si 6 saptamani de la efectuarea unei sesiuni. In cadrul tratamentului, efectele sesiunilor succesive sunt cumulative.

N

De cate sedinte este nevoie?

In functie de problematica, protocoalele presupun intre 3 si 5 terapii pentru lifting si rejuvenare, dar si pentru tratarea leziunilor pigmentare sau vasculare, sau intre 5-10 terapii pentru ameliorarea aspectului cicatricilor sau vergeturilor.

N

In cat timp dispar rezultatele?

Odata cu trecerea timpului, daca nu se fac terapii de intretinere, tendinta naturala de imbatranire sau un stil de viata neatent, cu expuneri la soare fara protectie adecvata, vor conduce la reaparitia semnelor inestetice.

N

Exista contraindicatii?

Da! Exista contraindicatia unui efort fizic intens, a inotului  sau a saunei pentru urmatoarele cateva zile, a expunerii directe la soare chiar si cu protectie adecvata sau a fototerapiilor. Este contraindicata si aplicarea oricarui tip de peeling sau scrub.

alto aesthetics logo

Corpul tau fabulos este la un click distanta! Programeaza-te!

PROGRAM:

Luni- Vineri 9:00 – 21:00

Sambata 9:00 – 21:00

Str. Gheorghe Bratianu nr 8, etaj 2

011413 Sector 1, BUCURESTI

ALTO Studio