Leziunile pigmentare sunt asociate cu diversi factori genetici, precum si cu imbatranirea pielii si expunerea excesiva la soare. Unii oameni se nasc cu ele, altii le dezvolta de-a lungul timpului datorita expunerii solare sau schimbarilor hormonale. 

 

Tratamentele faciale disponibile la ALTO sunt neinvazive, fara timp de recuperare si special concepute pentru a veni in sprijinul clientilor care vor rezultate. Specialistii nostri iti vor oferi o solutie personalizata, in functie de specificul tau dermatologic, in urma sedintei de diagnoza.

 

Cate tipuri de pete pigmentare exista?

 

Leziunile pigmentare reprezinta o acumulare excesiva de melanina in piele si pot aparea dintr-o multitudine de factori interni si externi.  Cele mai intalnite tipuri sunt urmatoarele:

 

  • Pistruii – pete mici, maro, la nivelul pielii, ce apar pe fata datorita expunerii solare. Sunt adesea intalniti la persoanele cu fototip deschis la culoare dar sunt si o caracteristica mostenita ce afecteaza cateodata si pielea inchisa la culoare. Pe masura ce inaintam in varsta, pistruii devin mai vizibili. Ei pot diminuati sau eliminati prin proceruri specifice si tratamente tintite. Este recomandata evitarea expunerii la soare sau folosirea factorului de protectie.

  • Lentigo – pete maronii, mai mari, localizate la nivelul pielii pe fata sau maini. Apar la maturitate, datorita expunerii la soare. Adesea cunoscute si sub numele de pete de varsta sau pete datorita afectiunilor ficatului, termenul medical este lentigo solar. Acest tip de leziuni pigmentara apare datorita proliferarii melanocitelor. Este important sa diferentiem un lentigo solar inofensiv de alte forme maligne.

  • Melasma – pete medii sau mai inchise la culoare, ce apar adesea la femei. Pot fi cauzate si de sarcina.

  • Hiperpigmentatie post inflamatorie – mai comuna la persoanele cu fototip inchis, ca rezultat al unei interventii sau leziuni ce stimuleaza productia de melanina.

  • Keratoza seboreica – excrescenta superficiala a tesutului, de culoare maro. Apar datorita varstei sau expunerii solare. Se pot localiza atat pe fata cat si pe zonele expuse la soare cum ar fi membrele inferioare.

  • Alunitele – apar datorita colectarii anornale de melanocite in piele. Apar in copilarie, adolescenta sau in tinerete. Cele mai multe sunt inchise la culoare si pigmentate.

  • Cloasma – denumita si „Masca de sarcina”, apare in urma modificarilor hormonale specifice sarcinii. In majoritatea cazurilor dispare in primele luni dupa nastere.

Terapii eficiente, neinvazive si neagresive, cu efecte dovedite clinic 

 

Pete pigmentare si sunt o reala provocare din punct de vedere estetic. Metodele neinvazive de tratament vizeaza livrarea in profunzime a substantelor active cu rol in reducerea productiei de melanina si intensificarea proceselor de productie de colagen si elastina. 

 

La ALTO Studio folosim oxigenul hiperbaric care impinge moleculele active profund in piele (Intraceuticals), penetrarea pielii prin intermediul miilor de micro-canale a serurilor continand inhibitori naturali ai productiei pigmentare (mezoterapia cu micro-ace) sau radiofrecventa fractionate cu unda pulsata, o terapie targetata la 0,3 mm adancime vizand direct dermul papilar, imediat sub membrana bazala (Sylfirm X).

INTRACEUTICALS Opulence

intraceuticals fata oxigen hiperbaric

INTRACEUTICALS gama Opulence reduce semnificativ petele pigmentare, melasma si hiperpigmentatiile asociate expunerii excesive la soare. Datorita cocktail-ului unic de ingrediente active livrate profund in derm prin intermediul acidului hialuronic cu greutate moleculara mica, este printre cele mai avansate produse non-medicale de reducere a petelor pigmentare disponibile in prezent.

Este vorba de vitamina C super concentrata si peptide esentiale, Retinil din morcovi bogat in vitamina A, extracte din radacina de ghimbir si alte plante eficiente in redarea stralucirii pielii si reducerii eritemelor si inflamatiilor. Toate contribuie la atenuarea aspectului pigmentarii și a aspectului neuniform si  lupta impotriva semnelor vizibile de imbatranire prematura.

 

Mezoterapia MST Pen

Terapia consta in livrarea in profunzime prin micro-canale a substantelor active – seruri dedicate terapiei leziunilor pigmentare, testate clinic pentru eficienta, care sustin procesele naturale de refacere celulara, stimulate de actiunea micro-acelor. 

Tratamentul este neinvaziv  si nu lezeaza pielea in nici un fel. Mai mult, reprezinta o buna modalitate de a mentine tenul intr-o forma optima, pentru a face fata mai bine factorilor negativi externi.

 

Sylfirm X

Sylfirm X este mai mult decat un echipament estetic cu radiofrecventa fractionata datorita tehnologiei unice Dual Pulse, care permite personalizarea undei de energie RF livrata in piele: continua pentru indicatii de rejuvenare si regenerare cutanata, sau pulsata pentru tratarea selectiva a melasmei (pete pigmentare) si a leziunilor vasculare.

Terapia targetata la 0,3 mm adancime vizeaza direct dermul papilar, imediat sub membrana bazala. Aceasta este zona in care se lucreaza pentru corectia petelor pigmentare si a cuperozei sau chiar rozaceei.

Rezultate garantate

 

Aspectul petelor pigmentare poate fi semnificativ redus sau chiar inlaturat complet, cu tehnologiile neinvazive de estetica faciala. Conceptul ALTO de Estetica Sustenabila se adreseaza tocmai acestor persoane care vor sa obtina rezultate certe, fara riscuri si fara complicatii. 

Programeaza ACUM sesiunea TA de diagnoza si alege sa beneficiezi de cele mai avansate tratamente!